Act0R
Yönetici
Selam millet,
Dün internette dolaşırken, "Motor Arıza Işığını 3 Adımda Söndürme" diye bir yöntem buldum. Biraz riskli gibi geldi ama belki işe yarar diye sizinle paylaşmak istedim. Yöntem şu şekilde:
1. Adım: Aküyü Sökün
Sorularım:
Dün internette dolaşırken, "Motor Arıza Işığını 3 Adımda Söndürme" diye bir yöntem buldum. Biraz riskli gibi geldi ama belki işe yarar diye sizinle paylaşmak istedim. Yöntem şu şekilde:
1. Adım: Aküyü Sökün
- Kaputu açın ve aküyü bulun.
- Bir anahtar (lokma veya ayarlanabilir) kullanarak negatif kabloyu sökün. Negatif kablo genellikle üzerinde eksi işareti olan bir kapakla kaplıdır.
- Kalan elektriği boşaltmak için 30 saniye boyunca kornaya basın veya farları açın. Elektrik bağlantısı kesik olduğu için ne korna ne de farlar çalışacaktır, ancak bu işlemi yaparak kondansatörlerdeki kalan elektriği boşaltmış olacaksınız.
- Aküyü 15 dakika boyunca bağlantısı kesik bırakmak, aracınızın sisteminin yeniden başlatılmasını sağlayacaktır.
- 15 dakika sonra negatif kabloyu terminale yeniden bağlayın ve kapağı (varsa) yerine takın.
- Aküyü söktüğünüz için hata kodları temizlenir ve motor arıza ışığı söner.
Sorularım:
- Bu yöntem gerçekten işe yarıyor mu? Deneyen var mı?
- Bu yöntemin araca herhangi bir zararı olabilir mi?
- Motor arıza ışığı neden yanar ve bu yöntem sorunu gerçekten çözer mi, yoksa sadece ışığı mı söndürür?
- Bu yöntemi uyguladıktan sonra, radyo kodlarının sıfırlanması gibi sonuçlar oluşabilir mi?
- Bu yöntemle ilgili herhangi bir tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın.